Deze vrouw lichtte voor 30.000 euro ouderen op

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - UPDATE 26 JANUARI: Na het zien van de beelden heeft de verdachte zich gemeld op het politiebureau in Amsterdam, waar ze meteen is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige inwoonster van Amsterdam.
De vrouw lijkt vriendelijk en behulpzaam als ze bij meerdere oudere slachtoffers aan de deur staat om hen te helpen met hun bankrekening. Maar niets is minder waar. Ze sluist hun spaargeld door naar een andere rekening en maakt zo 30.000 euro buit.

Truc

Alle slachtoffers krijgen het bekende telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker dat hun bankrekening gehackt is en dat er een collega langs zal komen om te helpen het probleem op te lossen.
In Amersfoort komt de verdachte in beeld bij een verzorgingshuis. Ze meldt zich bij de balie als een kleindochter van één van de bewoners. De receptioniste kent de kleinkinderen van de bewuste bewoner en laat haar niet door. Gewiekst als de oplichtster is, belt ze dan de bewoner zelf en vraagt hem om haar binnen te laten.
Terwijl de bewoners denken dat de vrouw hun geld overmaakt naar een veilige rekening, probeert ze het geld weg te sluizen naar een andere rekening. In dit geval wordt de transactie gedetecteerd door de bank en wordt de rekening automatisch geblokkeerd, waardoor de oplichtingstruc mislukt.
Maar bij andere slachtoffers lukt het haar wel om geld buit te maken. In totaal weet ze zeker 30.000 euro te stelen van slachtoffers in Amsterdam, Moordrecht, Huizen, Maarn en Purmerend.

Tips

Wie is deze vrouw? Ze is niet zo sympathiek als ze eruit ziet! Heeft u haar ergens gezien of weet u wie ze is? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 19 januari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.