Fiets van jongen (9) gestolen

HOUTEN - Een fietsendief gaat ervandoor met de splinternieuwe mountainbike van een jongetje van 9 jaar. De dief is gefilmd door een bewakingscamera.

Tolgaardserf

Het jongetje gaat op een dinsdagmiddag eind november spelen bij een vriendje aan het Tolgaardserf in Houten. Hij parkeert zijn fiets in de voortuin. Als hij een paar uur later, rond 18:30 uur, naar huis wil, ziet hij tot zijn grote schrik dat zijn fiets is verdwenen.
De gestolen mountainbike is van het merk Volare, type Rocky 24 met grote 24 inch wielen.
De gestolen mountainbike is van het merk Volare, type Rocky 24 met grote 24 inch wielen. © Politie
Hij is er nog steeds veel mee bezig. Elke keer als hij op straat is, kijkt hij of hij zijn fiets ergens ziet.
Vader

Zadel

Er is beeld van de dader als hij een straat verderop, het Richterserf, staat te hannesen met het zadel van de fiets. Hij lijkt te proberen om het zadel omhoog te zetten, maar dat krijgt hij niet voor elkaar. Hij kijkt om zich heen of hij iemand ziet die hem zou kunnen helpen. Hij lijkt een fietser te vragen om hem te helpen, maar die rijdt gewoon door. Dan probeert de dief nog even iets met het zadel, stapt op en rijdt weg.
Help de politie om de fiets terug te vinden. Weet u waar 'ie is? Of weet u wie de dief is? Geef het door via één van de tiplijnen. 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
[Media:4601096">
Uitzending 9 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.