Man pint duizenden euro's met gestolen pinpas

© Politie Midden-Nederland
LEERDAM - Een man van 63 uit Beesd wordt slachtoffer van een oplichtingstruc waarbij hij een telefoontje krijgt van een zogenaamde bankmedewerkster die hem vertelt dat er is geprobeerd fraude met zijn rekening te plegen. Zijn bankpas moet worden vervangen.

Geblokkeerde pinpas

De man heeft tijdens het gesprek met de medewerkster zijn pinpas geblokkeerd. Niet veel later staat er een jongeman van rond de 18 jaar voor de deur om zijn bankpas op te halen. Hij heeft een lichte huid, kort blond haar en is rond de 1.75 meter. Terwijl de bewoner nog in gesprek is met de medewerkster geeft hij zijn pas mee aan de man. De medewerkster probeert de bewoner over te halen om de pas te deblokkeren, omdat ze hem anders niet kan helpen. De bewoner luistert en deblokkeert zijn pinpas.

Bewakingsbeeld

Nog geen kwartier later wordt er gepind met de pas die is opgehaald. Dit gebeurt bij een geldautomaat aan de Meent in Leerdam door een andere man. De jongeman die pint heeft een donkere huid en een normaal postuur. Hij draagt een rood trainingspak en een wit T-shirt, beide zijn van het merk Nike Air. Hij heeft een blauw mondkapje op, waardoor zijn gezicht niet goed te zien is. Verder draagt hij blauwe adidas slippers met witte strepen.
Pinpasdief pint duizenden euro's met gestolen bankpas

Contact

Op de beelden is te zien dat hij met zijn rechterhand een telefoon vast heeft en deze tegen zijn oor aanhoudt. Waarschijnlijk heeft hij contact met één van zijn mede-oplichters en krijgt hij de pincode door. Hiermee pint de man een bedrag van enkele duizenden euro's van de rekening.
Man raakt duizenden euro's kwijt aan bankpasoplichters

Tips

Wie herkent de pinnende verdachte of weet wie de jongen is die voor de deur stond? Help mee om hen te vinden en bel één van de tiplijnen als u weet wie het zijn. 0800- 6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 16 februari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.