Vrouw voor eigen woning beroofd

© RTV Utrecht
ZEIST - Op zaterdagavond 5 februari wordt een vrouw voor haar eigen woning hardhandig beroofd. De dader gaat ervandoor met haar tassen.

Fröbellaan

Ze is rond 23:00 uur klaar met haar werk in winkelcentrum Vollenhove en loopt naar haar woning aan de Fröbellaan. Als ze bij haar voordeur staat hoort ze plotseling een stem achter zich. Ze kijkt om en ziet een man op haar aflopen. Hij heeft z'n gezicht grotendeels afgedekt. Hij pakt haar Jumbo-tas en groene handtas vast en probeert die met veel kracht uit haar handen te rukken. Ze verzet zich en de man geeft haar een harde duw. Ze valt en laat de tassen los. De man gaat er met beide tassen vandoor in de richting van winkelcentrum Vollenhove.

Telefoon

Bij de straatroof is de telefoon van de vrouw buitgemaakt. Die is later teruggevonden op de Utrechtseweg in De Bilt, in de buurt van Biltse Rading. Het zou kunnen dat de verdachte vanuit Zeist over de Utrechtseweg richting Utrecht is gereden.

Signalement

Het gaat om een man van midden dertig, met een lichtgetinte huid. Hij is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een smal postuur en smal gezicht. Hij droeg donkere kleding.

Verkenning

Uit buurtonderzoek blijkt dat een getuige die middag een man zeer opvallend meerdere keren op en neer heeft zien lopen over de Fröbellaan. Hij liep steeds vanaf het winkelcentrum voorbij de woning van het slachtoffer. Het kan zijn dat hij daar gewoon wandelde, maar de politie houdt er rekening mee dat hij op verkenning was voor de straatroof. Hij heeft ook lichtgetinte huid, zwart haar met een ver terugvallende haarlijn. Bovenop is hij helemaal kaal. Hij droeg een zwart heupjack met capuchon, een zwarte broek, zwarte schoenen en hij droeg een deel van de wandeling een wit mondkapje.

Tips

Was u in de avond van 5 februari getuige van deze straatroof op de Fröbellaan in Zeist of weet u wie de straatrover is? Weet u wie de man is die mogelijk in de middag op verkenning was, of bent u het en heeft u niets met straatroof te maken? Bel ook dan één van de tiplijnen. Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 2 maart 2022. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Vrouw voor eigen woning beroofd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.