Onderzoek naar woningbrand in Utrecht

Utrecht - Op woensdagavond 2 maart brak er brand uit in een appartementencomplex in de Utrechtse wijk Hoograven. Voorafgaand aan de brand klonk een explosie. De politie vermoedt brandstichting. Op bewakingsbeelden uit de omgeving zijn twee mannen te zien die gezocht worden in verband met deze brandstichting.

Vuurbal

Rond 21.15 uur zien voorbijgangers op de 't Goylaan een vuurbal uit de flat tegenover het winkelcentrum Hart van Hoograven komen. Vlak daarvoor klonk een explosie. Het appartement ligt op de tweede verdieping en na de vuurbal slaan de vlammen uit de ramen. Politie en brandweer zijn snel ter plaatse. Omliggende appartementen worden ontruimd. Een kwartier na de explosie is de brand meester. In het appartement blijken geen mensen aanwezig te zijn. De bewoonster was die avond met haar kinderen op bezoek bij haar ouders. Via Whats-app kreeg ze het bericht van een bekende dat er brand in haar woning was.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van de moskee gelegen aan het Camminghaplantsoen zijn vlak vóór en ná de brandstichting twee mannen te zien. Om ongeveer 20.55 uur lopen ze met twee blauwe tassen in hun handen richting de ingang van het appartementengebouw. Rond 21.10 uur komen ze vanuit de richting van het appartement aanrennen.

Tips

Weet u wie de mannen op de beelden zijn? Weet u wie het op de bewoonster en haar kinderen gemunt heeft en waarom? Alle informatie is welkom bij de tiplijn: 0800 – 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 9 maart & 6 april 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.