Man steelt pinpassen uit auto

© Politie Midden-Nederland
AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 18 januari pint een man meerdere keren met gestolen bankpassen van een 56-jarige vrouw. Hij haalt hiermee 800 euro van de rekeningen van het slachtoffer.

Autokraak

Rond 13.15 uur die middag parkeert een 56-jarige vrouw haar auto bij een bedrijf aan de Waterlooweg in Leusden. De kofferbak van de auto is afgedekt met een afdekzeil. In de kofferbak laat de vrouw haar blauwe tas van het merk Tods staan, maar dit was van buitenaf niet te zien.

Pincode

Als de vrouw een uur later terugkomt, rond 14:15 ziet ze dat haar achterruit is ingeslagen en dat haar handtas met daarin haar telefoon en portemonnee met bankpassen weg is. In haar tas lag ook een klein papiertje met daarop de pincodes van de passen.

Bewakingsbeeld

Rond 14.00 uur komt een man aanlopen bij een pinautomaat aan de Jorisstraat in Amersfoort. Hij weet voor meer dan 800 euro van de rekeningen af te halen. Hij is te zien op bewakingsbeelden.
Een man pint met gestolen bankpassen

Signalement

- getinte huid
- 1.80m – 1.85m
- normaal postuur
- donkere jas, letter 'C' op linkerborst
- blauwe baseballpet
- donkere broek
- donkere sneakers, met witte strepen
- licht mondkapje

Tips

Weet u wie de man is? Neem dan contact op met de politie dat kan via één van de tiplijnen: 0800 – 6070 of anoniem 0800 – 7000.
Man pint met passen die gestolen zijn tijdens een autokraak in Leusden
Uitzending 23 maart 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.