Man rooft bestelbus en steelt pakketjes

© Politie Midden-Nederland
VEENENDAAL - Een man steelt een koeriersbus die even later wordt teruggevonden. Uit de bus is een aantal pakketjes verdwenen.

Ford Transit

Vrijdag 1 april, rond 10.45 uur rijdt een vrouwelijke koerier met haar witte Ford Transit vol pakketjes door Veenendaal. De bus heeft geen logo. Op de parkeerplaats aan het Koningsschot wil ze het adres van de volgende bestemming invoeren in het navigatiesysteem. Plotseling trekt iemand het portier open. Ze schrikt enorm en ziet een donkergetinte man staan. Die trekt haar de bus uit, stapt in en rijdt weg.

Teruggevonden

Nog geen half uur later wordt de bus, aangetroffen op de Emmerschans. En dan blijkt dat er een aantal pakketjes uit de bus is verdwenen. Van de man die de bus stal, is dan geen spoor meer te bekennen.
De gestolen bestelbus is teruggevonden op de Emmerschans in Veenendaal
De gestolen bestelbus is teruggevonden op de Emmerschans in Veenendaal © Google Streetview

Bewakingsbeeld

De dief is te zien op bewakingsbeelden als hij vlak voor de roof over de Kruisboog en de Gildetrom loopt.
Dit is de man die in Veenendaal een koerier van haar bus berooft

Signalement

Hij is ongeveer 1.80m, heeft een sportief postuur. Hij droeg een donkere jas met een wit logo op de rechterschouder, daaronder droeg hij een zwarte capuchontrui en die capuchon had hij ook op. Verder droeg hij een donkere broek met een wit logo bij de rechter knieholte en hij droeg een zwart petje met een wit logo.

Getuigen

We spreken graag met mensen die de witte Ford Transit hebben zien rijden vanaf de Koningsschot richting de Gildetrom. Vanaf daar is de meest logische route via de Schans naar de Emmerschans. Verder kunnen mensen gezien hebben dat iemand die witte bus parkeerde aan die Emmerschans. Ook spreekt de politie graag mensen die gezien hebben dat de gestolen pakketjes uit de bus zijn overgeladen in een ander voertuig. Dat kan op de Emmerschans gebeurd zijn, maar dat kan ook op een andere plek zijn gebeurd.
De dief heeft waarschijnlijk deze route afgelegd.
De dief heeft waarschijnlijk deze route afgelegd. © Google Maps
Veel vragen over deze beroving. Heeft u een antwoord? Laat het weten en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000; dan wordt uw naam niet genoteerd.
Man berooft chauffeur van koeriersbus
Uitzending 6 april & 4 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.