Agressieve jongen slaat volwassen mannen in gezicht

Vleuten - UPDATE 12 juli: Een 15-jarige jongen is aangehouden. Hij liep tegen de lamp bij de diefstal van een scooter. Over deze jongen waren na de uitzending meerdere tips binnengekomen.
De mishandeling vond plaats bij winkelcentrum Vleuterweide in Vleuten. De verdachte hangt op een dinsdagmiddag met een groepje rond tegenover een snackbar. De jongens roepen iets provocerends naar een jongen en meisje die voorbij lopen. Twee buurmannen die op weg zijn naar de Albert Heijn zien en horen het en kijken naar de jongens, maar zeggen er niets van.

Grove opmerking

Als deze mannen even later met hun boodschappen weer langs de groep jongens lopen, richten de jongens hun aandacht op de mannen en roepen iets van 'wat keek je daar net' en ze maken in het Arabisch een grove opmerking naar de mannen.
Eén van hen roept dezelfde opmerking terug naar het groepje jongens en dat valt niet in goede aarde. De jongens lopen achter de mannen aan. Eén van de jongens valt hen aan. Eerst slaat hij de één keihard met een vuist in het gezicht en daarna de ander.
De mishandeling vindt plaats op 'Buiten de Burchten'
De mishandeling vindt plaats op 'Buiten de Burchten' © Google Streetview

Gebroken neus

Het gaat er zo hard aan toe, dat één van de mannen er een gebroken neus aan overhoudt. De agressieve jongen en zijn vrienden gaan ervandoor als een vrouw haar auto stilzet en roept dat ze moeten stoppen.

Signalement

De jongen is waarschijnlijk 14-16 jaar. Hij heeft een lichtgetinte huid, zwart krullend haar en is ongeveer 1.65m. Die dag droeg hij een opvallende, grote zonnebril.

Tips

Met tips over deze jongen kunt u bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Gaat dit over jou? Dan doe je er verstandig aan om jezelf te melden op het politiebureau.
Uitzending 13 & 20 april 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.