Insluiper steelt pinpas van restaurantmedewerker

© RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - UPDATE 17 MEI: Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie meerdere tips over deze verdachte. Op basis daarvan kon zijn identiteit worden vastgesteld. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden.
Een insluiper weet de pinpas en te stelen van een medewerker van Chinees restaurant Azië in IJsselstein. Die medewerker woont boven het restaurant. Met de pas wordt al snel geld opgenomen bij Albert Heijn in de Utrechtse wijk Lunetten.
Op zondag 13 maart gaat de medewerker beneden aan het werk in het restaurant. Helaas vergeet hij de deur van zijn kamer op slot te doen en ook is de deur tussen het restaurant en de bovenverdieping die dag niet op slot.

Insluiper

Kennelijk heeft een insluiper kans gezien om onopgemerkt door die deur naar boven te gaan en de kamer van het slachtoffer te doorzoeken.

Contactloos

De pincode die bij de pas hoort wordt niet gevonden, maar toch wordt de pas gebruikt door middel van contactloos pinnen. Dat gebeurt bij een pinautomaat in de Albert Heijn in de Utrechtse wijk Lunetten.
Uitzending 27 april 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.