Scooteraar rijdt vrouw aan... en rijdt door

© Politie Midden-Nederland
Amersfoort - Een vrouw (65) uit Amersfoort gaat op een zaterdagmiddag de stad in voor wat inkopen, maar belandt in het ziekenhuis met een aantal complexe botbreuken. Een jongen op een scooter rijdt haar aan en in plaats van te stoppen en zich om haar te bekommeren, rijdt hij door.
De aanrijding vindt plaats op zaterdag 26 maart rond 16.15 uur. De vrouw komt aanfietsen vanaf de rotonde met de Stier en stapt net voorbij de kruising van de Kamp en Achter de Kamp af om naar de winkels te gaan. Ze wil te voet oversteken naar de linkerkant van de straat. Achter haar rijdt een jonge man op een snorscooter en die rijdt haar aan tijdens het oversteken.

Dader rijdt door

De vrouw komt hard op straat terecht. Maar de jongen op de snorscooter blijft overeind en rijdt gewoon door. Hij roept nog wel in het Marokkaans dat ze moet 'opdonderen' en rijdt dan door richting de Kamperbinnenpoort. De vrouw blijft ernstig gewond op straat achter.

Bewakingsbeeld

De jongen op de scooter is te zien op bewakingsbeelden. De politie hoopt dat mensen hem herkennen.
Deze scooterbestuurder rijdt door na een aanrijding met een fietser op De Kamp in Amersfoort

Gewond

Omstanders bellen 112 en de vrouw wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt hoe ernstig ze gewond is geraakt door de botsing. Ze heeft een aantal complexe botbreuken; in haar enkel, spaakbeen, schouderblad en pols. Ze is meerdere keren geopereerd en heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen.

Kenteken

Eén van de omstanders heeft het kenteken van de snorscooter weten te noteren. Daardoor kon de politie de eigenaar van de snorscooter achterhalen. De snorscooter die agenten op dat adres aantroffen was met zekerheid dezelfde als bij de aanrijding. Alleen de eigenaar van de snorscooter komt niet overeen met het signalement van de bestuurder die er tijdens de aanrijding op zat. De eigenaar gaf aan dat er meer mensen gebruikmaken van de scooter en hij kon niet vertellen wie er die middag op gereden heeft.

Signalement

- lichtgetinte huid
- fors postuur
- 18 - 25 jaar
- zwart, krullend haar, zijkanten opgeschoren
- blauwe jas, capuchon (bovenste helft blauw, onderste helft donkerder blauw)
- zwarte broek
- donkerblauw/wit sneakers
De snorscooter waar hij op reed was een Piaggio C25 met een beenkleed. (om je benen droog en warm te houden)

Tips en getuigen

Hopelijk heeft u een idee wie deze jonge man is die op de Kamp in Amersfoort een vrouw van 65 heeft aangereden. Herkent u iemand in het signalement, twijfel dan niet en geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Scooteraar rijdt door na aanrijding met fietser in Amersfoort
Uitzending 27 april & 25 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.