Man (34) slachtoffer van mishandeling in Zeist

© RTV Utrecht
Zeist - UPDATE: Na de uitzending tipten kijkers de politie en gaven de namen van de verdachten door. Het duo is aangehouden en verhoord.
In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 april is een man mishandeld. Het gebeurde op de Steynlaan ter hoogte van Grillroom Jeruzalem. Het slachtoffer is met een vriend de grillroom binnen gegaan om een broodje te eten. Om ongeveer 02.00 uur komen ze naar buiten en zien ze een grote groep jongens bij het café staan. Het slachtoffer roept naar de groep dat het café zo dicht gaat en dat ze snel moeten zijn als ze nog iets willen bestellen.

Klappen

Hier reageert de groep gespannen op en één van de jongens roept wat vervelends. Vervolgens komt die jongen op het slachtoffer aflopen en slaat hem met zijn rechtervuist in zijn gezicht. Het slachtoffer valt op de grond en hij krijgt nog meer klappen en trappen.
De vriend van het slachtoffer roept om hulp en probeert de groep weg te duwen, maar dit lukt niet. Vervolgens komt de jongen op hem af en krijgt hij ook een klap in zijn gezicht.

Bewakingsbeelden

De politie is op zoek naar twee jongens die de slachtoffers hebben geschopt en geslagen. Eén van hen is de aanstichter die de eerste klap uitdeelde. De ander is een jongen die het slachtoffer een harde trap gaf.

Getuigen

Tijdens de mishandeling stond er ook een groepje mensen op straat ter hoogte van de dierenwinkel iets verderop. Drie mannen en twee vrouwen van 18 tot 20 jaar. Eén van de mannen droeg een zwarte trui en een rugzak. Eén van de vrouwen had een camouflage-print op haar broek. De politie komt graag in contact met hen om te horen wat zij gezien hebben.

Tips

Weet u wie de man uit Zeist hebben mishandeld? Heeft u meer gezien van die avond? Of hoorde u bij het groepje dat bij de dierenwinkel stond? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 27 april & 20 juli 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.