Mislukte woningoverval in Amersfoort

© Google Streetview/Politie Midden-Nederland
AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag 29 april op zaterdag 30 april stonden drie mannen voor een huis op de Laakboulevard. De politie vermoedt dat zij een overval wilden plegen.

Jas maaltijdbezorger

Rond 02.30 uur kloppen en bellen de mannen aan bij het huis. De bewoner hoort een verdacht geluid en hij ziet op zijn telefoon via de app van de videodeurbel dat er drie personen bij zijn voordeur staan. Eén van de mannen heeft een jas aan van een maaltijdbezorger, maar de bewoner heeft geen eten besteld en de man heeft geen maaltijd bij zich.
Nep-maaltijdbezorger probeert woning te overvallen
De andere twee mannen staan aan de rand van het huis. De bewoner doet niet open en de mannen lopen uiteindelijk ook weer weg. Ze zijn waarschijnlijk gestoord door de overburen die naar buiten kwamen, maar die hebben het drietal niet opgemerkt.

Signalement

Dankzij de voordeurbelcamera zijn de mannen gefilmd. De man die aanbelt heeft een jas aan van een maaltijdbezorger. De andere twee mannen dragenn donkere kleding en gezichtsbedekking.
De verdachten hebben rondgelopen op de Laakboulevard, tussen de rotondes van de Grenspolder en het winkelcentrum. Mogelijk hebben ze ook in de omgeving van de Oud Veenweg gelopen.

Tips

Weet u wie de mannen zijn? Of heeft u misschien camerabeelden van die nacht waarop ze te zien zijn? Geef dit dan door aan de politie. Dat kan via één van de tiplijnen: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.
Nep-maaltijdbezorger probeert woning te overvallen
Uitzending 4 & 18 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.