Man rijdt op gestolen scooter met rugzak vol sieraden

ZEIST - De politie in Zeist houdt op dinsdag 12 april de bestuurder van een snorscooter aan. De man rijdt zeer langzaam op de Utrechtseweg in Zeist en kijkt opvallend vaak om zich heen. De politie besluit hem te controleren.

Gestolen scooter

Agenten rijden naar hem toe en terwijl ze dat doen controleren ze het kenteken van de scooter. Daaruit blijkt dat het voertuig in Zeist in het computersysteem staat als gestolen. Het contactslot van de snorscooter blijkt te zijn uitgeboord. De 49-jarige bestuurder wordt aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de snorscooter, het voertuig wordt in beslag genomen en de man moet mee naar het politiebureau.
De bestuurder blijkt een bekende van politie en justitie. Hij woont in Zeist maar verblijft ook regelmatig in Utrecht. Hij draagt die dag een zware rugzak waarin onder meer inbrekersgereedschap blijkt te zitten en ook worden er sieraden en sleutelbossen aangetroffen. Tijdens het verhoor wil de man geen verklaring geven over de herkomst van de spullen. De sieraden en de sleutelbossen kunnen niet gekoppeld worden aan een aangifte, maar de politie vermoedt dat ze van diefstal of inbraak afkomstig zijn.

Sieraden

De politie heeft foto's van de voorwerpen vrijgegeven in de hoop dat de spullen worden herkend door de eigenaren. Het gaat onder meer om gouden oorbellen, kettingen, hangertjes en horloges.
Gouden ketting, hangers en oorbellen
Gouden ketting, hangers en oorbellen © politie Midden-Nederland
Horloge van het merk Fossil
Horloge van het merk Fossil © politie Midden-Nederland
Dameshorloge met gouden kast en leren bandje
Dameshorloge met gouden kast en leren bandje © politie Midden-Nederland

Sleutels

Ook zitten er sleutelbossen in de tas. Aan een aantal bossen zit een kaartje met 'Utrecht Fietst', en op de andere kant staat 'veiligstallen/utrecht'. Dat zou volgens de politie kunnen betekenen dat de sleutels in Utrecht of omgeving zijn gestolen.
Sleutelbossen die zijn aangetroffen bij de verdachte
Sleutelbossen die zijn aangetroffen bij de verdachte © politie Midden-Nederland

Tips

Herkent u één of meerdere sieraden of mist u sleutels? Neem dan contact op met de politie via het tipnummer: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Politie treft gestolen sieraden en sleutels aan bij een verdachte man
Uitzending 11 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.