Gewapende overval bij juwelier

© RTV Utrecht
Houten - Op maandagmiddag 16 mei komt een jongeman de juwelierszaak Gold4you in het overdekte winkelcentrum Het Rond binnen lopen met een wapen in zijn hand. Hij bedreigt het personeel, gooit een tas naar de eigenaar en eist sieraden.

Paniekknop

Eén van de medewerkers was achter aan het werk en zag het gebeuren en drukt de paniekknop in. Hierdoor wordt de meldkamer van de politie gewaarschuwd en wordt de misgenerator geactiveerd. Daardoor vult de winkel zich met mist. De overvaller beseft dan dat het niks gaat worden en gaat zonder buit de winkel uit.
Bij de schuifdeuren van het winkelcentrum staat zijn zwarte scooter. Hij springt erop en rijdt weg over Het Rond in de richting van het Schonenburgseind.

Signalement

- slanke, jongeman
- hij is ongeveer 1.85m
- hij droeg een zwarte jas, geel veiligheidshesje
- donkere spijkerbroek
- donkerblauwe sneakers, witte zoolrand, wit logo zijkant
- zwarte handschoenen
- zwarte helm
- zwarte scooter, zonder windscherm

Bewakingsbeelden

Vanwege het politieonderzoek kunnen de beelden van in de winkel op dit moment nog niet getoond worden. Daarnaast is de politie naar mensen in de omgeving met een bewakingscamera, videodeurbel, of een camera in de auto hebben. Misschien dat de overvaller tussen 17.30 en 18.00 uur is vastgelegd op beeld.

Slachtofferhulp

De overval heeft veel impact op de juwelier en zijn personeel. De medewerkster die tijdens de overval aan het werk was, zit nu ziek thuis en alle medewerkers krijgen begeleiding van slachtofferhulp. Het is dus van groot belang dat de overvaller gevonden wordt.

Tips

Was u getuigen van de overval? Heeft u misschien de aankomst gezien of de vluchtroute? Hij viel vooral op door zijn gele veiligheidshesje. Heeft u misschien op de dag zelf of de dagen ervoor iets opvallends gezien dat met de overval te maken zou kunnen hebben? Of weet u wie de overvaller is? Neem dan contact op met de politie. Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Gewapende overval slaat toe bij juwelier in Houten
Uitzending 25 mei 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.