Mysterie rond vernieling kunstgrasveld van hockeyclub Haaskamp

© HC De Haaskamp
Amerongen - Op zondag 15 mei wordt een hockeyveld van de Haaskamp vernield aangetroffen. Het is tot op de dag van vandaag een groot mysterie hoe dit kon gebeuren.

Vernieling

In de ochtend komt de penningmeester van de club het terrein oplopen. Ze ziet dan op het veld wat zwarts liggen. Eerst dacht ze dat er misschien een lichtmast was omgevallen, maar als ze dichterbij komt ziet ze dat het de kunstgrasmat is. Een stuk van 20 bij 20 meter is losgetrokken. Dit zorgde ervoor dat het veld ongeveer twee weken niet bespeelbaar was en de schade liep op tot in de duizenden euro's. Uit het onderzoek blijkt dat de vernieling niet door weeromstandigheden kan komen. Omdat de grasmat zo zwaar is gaat de politie ervan uit dat er meerdere mensen bij betrokken zijn.

Ford pick-up

Verder zoekt de politie een specifieke getuige. Ze zijn op zoek naar de bestuurder van een donkergrijze/zwarte Ford pick-up. Deze auto heeft op zaterdag 14 en op zondag 15 mei op de parkeerplaats gestaan in het bos bij de club. De bestuurder is mogelijk getuige geweest van de vernieling en de politie wil dan ook graag in contact komen met hem of haar.
De getuige die  gezocht wordt rijdt in een Ford F150 of F250
De getuige die gezocht wordt rijdt in een Ford F150 of F250 © Politie Midden-Nederland

Tips

Weet u meer van de vernieling van het hockeyveld? Geef het dan door via de tiplijn: 0800 – 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Bent u de eigenaar van de pick-up en kunt u ons meer vertellen? Neem dan contact op met de politie. Met uw hulp kan het mysterie opgelost worden.
Nog steeds groot mysterie rondom vernielingen kunstgrasveld van hockeyclub in Amerongen
Uitzending 15 juni 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.