Mannen tanken voor 2500 euro met geskimde tankpassen

© Politie Midden-Nederland
Bilthoven - UPDATE 5 SEPTEMBER: Dankzij een tip van een kijker weet de politie nu wie één van de verdachten is. De andere twee mannen worden nog gezocht.
Op woensdagavond 16 maart worden er bij een bedrijf in het Gelderse Heteren meerdere ruiten ingeslagen van bedrijfsbussen. Vervolgens worden de tankpassen geskimd en hiermee wordt er getankt voor een waarde van 2500 euro.

Skimmen

Rond 23.30 uur wil een medewerker in één van de bedrijfsbusjes stappen. Hij ziet dan dat er een ruitje is ingeslagen en hoort iemand wegrennen. Hij controleert de andere busjes en bij in totaal vijf voertuigen blijken de ruiten te zijn ingeslagen. De inhoud van de voertuigen wordt gecontroleerd en alles lijkt nog aanwezig te zijn. Maar dit blijkt toch niet zo te zijn als het bedrijf later rekeningen krijgt van de tankpassen. Er zijn vier tankpassen van het bedrijf geskimd. De gegevens van de passen worden dan gekopieerd, waardoor de verdachten er zelf mee aan de slag kunnen. De verdachten zijn vervolgens op meerdere plekken gaan tanken.

Verdachten

Ze hebben dit gedaan in de nacht van 16 op 17 maart en in de nacht van 17 op 18 maart. Ze zijn langs geweest bij twee tankstations in De Meern en een tankstation in Schiedam. Van het tanken bij één tankstation in De Meern is bewakingsbeeld. In totaal hebben ze vijftien auto's vol gegooid met benzine. Bij het tanken is ook nog een derde verdachte betrokken. Hij heeft dit gedaan bij het tankstation in Schiedam. Van hem is er een foto beschikbaar.

Tips

Weet u wie de mannen zijn die tankpassen skimmen en vervolgens vijftien auto's voltanken? Geef het dan door via de tiplijn: 0800 – 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 15 juni 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.