Man met kapmes overvalt BP tankstation in Maarssen

Maarssen - UPDATE 1 juli: De politie heeft op 30 juni een man aangehouden voor deze overval. Het gaat om een 22-jarige man uit Breukelen. Hij wordt ervan verdacht de tankshopmedewerkster te hebben bedreigd met een kapmes. Ook sleurde hij haar door de zaak. Op 13 april hield de politie al een 20-jarige man uit Utrecht aan. Dat zou de persoon zijn die de scooter bestuurde waar de overvaller als bijrijder op kwam aanrijden en na de overval op vluchtte. De zaak kwam aan het rollen dankzij tips van kijkers van Bureau Hengeveld.
Op dinsdagavond 1 februari wordt een medewerkster van het BP-tankstation aan de Floraweg slachtoffer van een gewapende overval. De overvaller is agressief en bedreigt haar met een groot kapmes.
Na de uitzending van Bureau Hengeveld van 16 februari kwam er een tip binnen van een kijker die de verdachten op hun scooter heeft zien rijden in Breukelen. De politie neemt deze tip serieus en vraagt kijkers in de omgeving van Breukelen om de bewakingsbeelden van de overval nog eens goed te bekijken.

Overval

Het is bijna 21.00 uur en de winkelmedewerkster is bezig om de shop af te sluiten. Ze haalt de lade alvast uit de kassa en loopt hiermee naar het kantoor om het op te bergen. Op dat moment komt er een donkere scooter aanrijden met daarop twee mannen. De bestuurder blijft op de scooter zitten en is in het zwart gekleed en draagt een zwarte helm. De andere man loopt gewapend met een groot kapmes de shop in.

Sigaretten

Met grote passen loopt hij op de vrouw af en houdt het kapmes dreigend omhoog. Hij dwingt haar om op de grond te gaan zitten. Terwijl de vrouw op de grond zit, haalt de man het geld uit de kassa-lade. De overvaller is niet tevreden en haalt een grote witte shopper van de Zeeman onder zijn jas vandaan. Hij begint sigaretten uit de kast te halen en vult hiermee zijn tas.
De man heeft een donkergetinte huid en is ongeveer 1.85 lang. Hij draagt een glimmende blauwe jas, waarvan hij de capuchon op heeft. Hij draagt een donkere bivakmuts en werkhandschoenen met een lichtgekleurde bovenkant en een donkergekleurde handpalm.

Kruipen

De vrouw wacht angstig af tot de overvaller klaar is en vertrekt. Als zijn tas flink is gevuld met pakjes sigaretten lijkt dat te gebeuren, maar dan loopt hij toch nog naar de vrouw. Hij pakt haar vast bij haar shirt en dwingt haar op haar knieën richting de uitgang van de shop te kruipen. De medewerkster moet daar op haar buik gaan liggen en dan verlaat de overvaller de shop. Hij springt achterop de scooter en rijdt samen met de andere man weg. Ze gaan er over de Floraweg vandoor richting Utrecht.

Tips

Weet u wie deze overvaller en zijn maatje zijn? Of heeft u een vermoeden? Bel met uw informatie één van de tiplijnen 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 16 februari & 16 maart 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.