Inbrekers schieten op bewoner in Maarssen

© RTV Utrecht
Maarssen - In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli breken twee mannen in bij het voormalige klooster op buitenplaats Doornburgh. Op de eerste verdieping van het gebouw wonen kunstenaars. Eén van hen betrapt de inbrekers en die lossen een schot.
Rond 03.40 uur worden de bewoners van het klooster wakker van lawaai. Ze gaan erop af en zien twee in het zwart geklede mannen op de eerste verdieping. Eén van de bewoners gaat op ze af. Als hij beneden is wordt hij bedreigd door de inbrekers en die lossen daarbij zelfs een schot. De bewoner staakt de achtervolging en de inbrekers gaan ervandoor.
Uit onderzoek is gebleken dat ze het terrein hebben verlaten door over een muurtje te klimmen en gevlucht zijn via de het straatje 'Achter Raadhoven'.

Signalementen

De inbrekers zijn twee mannen een lichte huid, zwarte hoodies en één grote zwarte schoudertas.

Bewakingsbeelden

Op het terrein hangen bewakingscamera's. De politie onderzoekt of de daders daarop te zien zijn. Verder kunnen de rechercheurs ook beelden bewakingscamera's uit de omgeving goed gebruiken.

Tips

Weet u iets van deze inbraak of over de daders? Heeft u iets opvallends of verdachts gezien in de dagen voor 5 juli? Misschien staan de daders wel op de beelden van uw bewakingscamera. Geef het door via 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 13 juli 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.