Gewelddadige overvallers in Amersfoort uit op horloges

© Menno Bausch
Amersfoort - In Amersfoort zijn ruim een week geleden twee woningovervallen gepleegd. In beide gevallen was het de daders te doen om horloges. De overvallen gebeurden een paar dagen na elkaar in de wijk Vathorst. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer informatie hebben over deze overvallers.

Nep-Rolex

De eerste overval gebeurde in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli bij een huis aan de Harlingenstraat. De 28-jarige bewoner zit nog een film te kijken, zijn vrouw en tien maanden oude baby liggen al te slapen, als er om 00:45 uur op de deur wordt gebonsd. De man denkt dat iemand misschien hulp nodig heeft en doet open. Meteen wordt hij door twee overvallers naar binnen geduwd, hij wordt bedreigd met een vuurwapen en beroofd van zijn nep-Rolex.
De eerste overval vond plaats aan de Harlingenstraat
De eerste overval vond plaats aan de Harlingenstraat © Google Streetview

Bewoners gewond

Twee dagen later is het weer raak, dit keer bij een woning aan de Paasberg. De daders weten rond 02:45 uur via de achterdeur binnen te komen bij het huis. Er ontstaat een opstootje tussen bewoners en overvallers en daarbij raken de 55-jarige moeder van het gezin en haar 24-jarige zoon gewond. Ze zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Ook dit keer bedreigden de overvallers de bewoners met wapens, ze gingen er zonder buit vandoor maar vermoedelijk hadden ze het ook hier op een horloge voorzien.

Getuigen

Bij de overval aan de Paasberg raakten twee bewoners gewond
Bij de overval aan de Paasberg raakten twee bewoners gewond © Google Streetview
De politie onderzoekt de overvallen en de overeenkomsten die er zijn in beide zaken. Het is nog niet met zekerheid te zeggen dat het om dezelfde daders gaat. Vorige week is een 17-jarige verdachte aangehouden. De politie weet zeker dat er meer overvallers waren en gaat dus verder met het onderzoek. Om die reden wil de politie graag in contact komen met getuigen die meer weten over de overvallen of mensen die beelden hebben van de bewuste nachten.

Tips

Weet u wie de mannen zijn die bewoners van de wijk Vathorst thuis hebben overvallen en die het hadden voorzien op dure horloges. Weet u hier meer van? Of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 20 juli 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.