Drie jongens slaan man bewusteloos

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE 18 NOVEMBER: Goed nieuws! Dankzij uw tips zijn de alle drie de verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om een man van 20 en twee jongens van 17 uit Utrecht. Ontzettend bedankt voor het meedenken!
Een man krijgt het aan de stok met drie jongens en wordt flink mishandeld. De daders staan op bewakingsbeeld.
Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Utrecht, rijdt in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli naar huis. Hij rijdt op een longboard, een extra lang skateboard. Even na 01.30 uur komt hij op het fietspad van de Weg der Verenigde Naties drie jongens tegen. Ze laten hem er niet langs. Er ontstaat een woordenwisseling die uitmondt in een mishandeling.

Beveiligingscamera

De drie slaan en schoppen de skater. In zijn ooghoeken ziet hij een beveiligingscamera hangen aan de gevel van een bedrijf. Hij beweegt die kant op zodat hij weet dat alles wat er gebeurt gefilmd wordt. Minutenlang gaat het slaan en schoppen door, ook tegen z'n hoofd. Hij krijgt een fiets en een fietsenrek tegen zich aangegooid. Hij raakt even buiten bewustzijn. Hij merkt dat zijn spullen, waaronder zijn telefoon uit zijn zak zijn gevallen. Voordat hij ze kan pakken, pakt één van de jongens zijn spullen en dan gaan ze er met z'n drieën vandoor.

Ambulance

De skater weet op te krabbelen en loopt naar een café in de buurt. Daar wordt hij opgevangen en wordt een ambulance gebeld. Hij had een hersenschudding en een aantal hoofdwonden.

Signalement

De daders zijn alledrie lichtgetint en spraken in straattaal. Van dader 1 is een uitgebreid signalement:
Dader 1 (gooide de fiets naar het slachtoffer)
- lichtgetinte huid
- ongeveer 1.75m
- normaal/smal postuur
- kort, donker haar
- zwarte joggingbroek
- sneakers

Tips?

Heeft u een idee wie dit agressieve drietal is? Twijfel dan geen moment en bel één van de tiplijnen: 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Ben jij één van de jongens, ga dan zo snel mogelijk naar een politiebureau en geef je aan.
Uitzending 24 & 31 augustus 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.