Gezocht: agressieve man in ziekenhuis

© RTV Utrecht
Nieuwegein - UPDATE 29 SEPTEMBER: De verdachte heeft zich bij de politie gemeld nadat hij de beelden in Bureau Hengeveld had gezien.
Een man van 74 is begin juni ten val gebracht bij één van de liften van het Sint Antoniusziekenhuis. Hij brak twee ruggenwervels.
De man en zijn dochter hebben hun auto geparkeerd op het 3e dek van de parkeergarage. De man heeft een afspraak in het ziekenhuis. Ze willen met de lift naar beneden. Als ze de lift in willen, staan daar drie personen in. Eén van hen, een man, zegt dat de lift vol is en dat ze er niet bij kunnen. Maar dat pikken de man en z'n dochter niet. Er ontstaat een discussie. De man die al in de lift staat, blijft erbij dat ze er niet bij kunnen en wordt fysiek. Eerst duwt hij de dochter de lift uit en als haar vader wil instappen, duwt hij ook hem hard de lift uit. De man valt daarbij hard op de grond.

Ruggenwervels

Hij kan niet meer opstaan van de pijn. Voordat de lift dichtgaat roept de vrouw, die bij de agressieve man hoort, dat zij een verminderde weerstand heeft. De liftdeur gaat dicht. Er loopt een verpleegkundige langs, die eerste hulp verleent. Het slachtoffer wordt meteen meegenomen en onderzocht en daaruit blijkt dat hij twee ruggenwervels heeft gebroken door de val.

Bewakingsbeeld

De agressieve man is te zien op bewakingsbeelden van het ziekenhuis. De politie laat hem vooralsnog met een geblurred gezicht zien, in de hoop dat hij zichzelf op dit beeld en in dit verhaal herkent en zich meldt.
Uitzending 21 september 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.