35 keer pinnen met een gestolen pas

© politie Midden-Nederland
Veenendaal - Tijdens een inbraak bij een vrouw van 57 weten dieven een pinpas te stelen. Daarmee wordt veel geld gepind.
De diefstal blijft een paar weken onopgemerkt en de rekening wordt dan ook niet geblokkeerd. Dat geeft de dief vrij spel. In vier weken tijd verdwijnt er maar liefst 14.000 euro.

Spaarrekening

De pas hoorde bij een aparte spaarrekening waar het slachtoffer niet vaak naar keek. Pas toen ze na een paar weken de afschriften bekeek, zag ze dat dit grote bedrag was verdwenen. Er bleek maar liefst 35 keer gepind te zijn, in Amsterdam, Reeuwijk, Ede en ook in onze regio, in Veenendaal.

Bewakingsbeeld

Van het pinnen in Veenendaal is bewakingsbeeld. Het gebeurt bij Primera aan het Slotemaker de Bruïneplein in Veenendaal. Hij pint 1800 euro. Een dag later is hij er weer, en weer pint hij met de pas 1800 euro. Na deze keer komt hij nóg twee keer bij deze automaat om de rekening van het slachtoffer leeg te plunderen.

Tips?

Ondanks het mondkapje staat 'ie er best goed op. Weet u wie dit is? Pak dan de telefoon en bel één van de tiplijnen; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 21 september 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.