Dollemansrit plofkrakers eindigt in Utrecht

© politie Midden-Nederland
Utrecht - In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april probeerde een groep criminelen een plofkraak te plegen bij een pinautomaat in het Duitse dorp Herzogenraht. Het mislukte. Voor hun vlucht gebruikten de daders een gehuurde Audi RS3.
© politie Midden-Nederland
Na een urenlange klopjacht door de Duitse en Nederlandse politie eindigde de achtervolging op de A27 bij Utrecht. Ze móesten hier stoppen, want de tank was leeg. Eén verdachte werd aangehouden, hij had zich verstopt in de bosjes op de Mereveldseweg. De andere twee zijn nog niet gevonden.

Gereedschap

In de Audi zijn spullen gevonden die erop duiden dat de mannen vermoedelijk in Herzogenrath een plofkraak wilden plegen. De politie denkt ook dat ze meer plofkraken of pogingen hiertoe op hun geweten hebben.

Tips?

Wie zijn de mannen die in Duitsland een plofkraak wilden plegen en daarna tijdens hun vlucht veel weggebruikers in gevaar hebben gebracht? Heeft u een idee wie de politie zoekt? Twijfel dan niet en bel met één van de bekende tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek met de politie belt u met het Team Nationale Inlichtingen: dat nummer is 088 - 661 7734.
Uitzending 21 september 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.