Echtpaar bestolen door nep Vitens-medewerker

© politie Midden-Nederland
Rhenen - Een man die zich voordoet als medewerker van Vitens weet 4500 euro te pinnen met een gestolen pinpas.
Een ouder echtpaar woont in een appartementencomplex in Rhenen. De 96-jarige man des huizes is even alleen, zijn vrouw is een kopje thee drinken bij de buurvrouw. De bel gaat. Beneden bij de intercom staat een man die zich voorstelt als medewerker van Vitens. Die vertelt dat een paar straten verderop een waterleiding is gesprongen en dat hij even de leidingen in de woning wil controleren.

Glas water

De man mag naar binnen. Hij vraagt of hij bij de leidingen in de keuken en badkamer mag kijken. Hij vraagt ook om een glas water. Hij kijkt naar het water in het glas en zegt dan dat alles in orde is en gaat weer weg.
Waarschijnlijk was de voordeur niet helemaal dicht en is een mededader de woning binnengeslopen. Die heeft de kluis gestolen terwijl de oplichter de man aan de praat hield in de keuken met dat glas water.

Pinpas

In de kluis lag een pinpas met code. Met de pas is 500 euro gepind in Vlaardingen en Rotterdam. Op beelden uit Rotterdam is de pinner goed te zien.
Deze man pint in Rotterdam met de pas die is gestolen uit de kluis van een echtpaar in Rhenen

Signalement

- lichtgetinte huid
- dun snorretje
- jas met capuchon
In totaal wordt er in drie dagen tijd zes keer met de pas gepind op meerdere locaties en verdwijnt er in totaal zo'n 4500 euro. In de kluis zaten ook officiële documenten (zoals verzekeringspapieren) en sieraden.

Tips

Heeft u een idee wie de pinner is? Bel één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 12 oktober 2022
Kluis van echtpaar gestolen tijdens babbeltruc van nep Vitens-medewerker
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.