Man steelt spaargeld van 85-jarige dame

© Politie Midden-Nederland
Woerden - Een bejaarde vrouw wordt gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank met de boodschap dat haar pinpas vervangen moet worden. Een uur later is zij al haar vakantiegeld kwijt.
Het 85-jarige slachtoffer uit Woerden wordt op dinsdag 12 juli rond 14:00 uur uur gebeld. Haar bankpas is bijna verlopen, zo zegt de medewerker. En omdat de vrouw slecht ter been is, hoeft ze zelf niet naar de bank te komen, maar komt iemand langs om meteen de pas te ruilen voor een nieuwe. Een uur later belt er iemand aan via de intercom. Deze zogenaamde koerier vraagt of de mevrouw even naar beneden wil komen, zodat de pas geruild kan worden. Al die tijd is het slachtoffer nog aan de telefoon met de bankmedewerker. Wanneer het slachtoffer de koerier ontmoet, geeft zij aan dat ze het vervelend vindt dat de man zijn zonnebril niet af doet. Toch geeft ze hem haar pas, waarop de koerier weer vertrekt.

Onraad

Wanneer ze in de lift naar boven staat, beseft ze dat ze helemaal geen nieuwe pas heeft ontvangen. Ze ruikt onraad en belt meteen de bank om haar rekening te blokkeren. Helaas duurt het blijkbaar even voordat dit gelukt is, want dan heeft iemand al gepind met de pas bij Bruna in winkelcentrum Lunetten in Utrecht. Van het pinnen is bewakingsbeeld. De pinnende man realiseert zich dat er camera's hangen en doet zijn best om onherkenbaar te zijn. Hij pint 1250 euro, geld dat de vrouw had gespaard om op vakantie te gaan.
Deze man pint 1250 euro met de pas van het 85-jarige slachtoffer

Signalement

De pinner heeft een lichte huid en kort, donker krullend haar. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij droeg tijdens het pinnen een donkere zonnebril, een wit shirt van het merk Dsquared2 en een petje van Gucci. Hij had een korte blauwe spijkerbroek aan.
Heeft u een idee wie hij is? Twijfel dan niet en pak de telefoon. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 19 oktober 2022
85-jarige Woerdense vrouw slachtoffer van oplichting
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.