Ernstige mishandeling op straat in Leerdam

© Politie Midden-Nederland
Leerdam - In het centrum van Leerdam wordt een man van 27 geschopt en geslagen door een groepje jongens. Hij raakt flink gewond.
De mishandeling vond plaats op een drukke zaterdagavond 11 juni, op de stoep van een pizzeria in het centrum van Leerdam. Het slachtoffer kwam terug van een feestje bij zijn voetbalclub en besloot onderweg nog even een pizzaatje te halen.

''Wat wil je?''

Als hij na het eten de pizzeria uitloopt richting zijn fiets komt hij vier jongens tegen. Ze komen steeds dichterbij, waarop het slachtoffer vraagt: ''Wat wil je?''. Eén verdachte spuugt hem meteen in zijn gezicht en er ontstaat een massale vechtpartij. Een gedeelte van de vechtpartij is gefilmd door een omstander.
Een groep waarschijnlijk minderjarige jongens mishandelt een man in Leerdam.

Minderjarig

Waarschijnlijk hebben na de eerste klappen meerdere daders zich gevoegd bij de anderen. Ze zijn allemaal goed in beeld, maar voor nu laat de politie ze onherkenbaar zien, omdat ze waarschijnlijk nog geen 18 jaar oud zijn. Ze krijgen de gelegenheid om zichzelf te komen melden. Als dat niet gebeurt, worden ze een volgende keer wel volledig herkenbaar in beeld gebracht.

Gewond

Hij heeft er meerdere blauwe plekken en wonden aan overgehouden. Waaronder plekken op zijn armen en handen, een gezwollen bovenlip en een diepe snee boven zijn wenkbrauw, waarvoor hij dezelfde avond nog behandeld is in het ziekenhuis.
Verdachte 1
- donkere huid
- 1.70 - 1.80 m
- donkere kleding
Overige verdachten
- 1.60 tot 1.70 m
- licht getinte huid
- donkere kleding
Alle vier droegen een pet of capuchon. Qua leeftijd worden ze geschat tussen de 16 en 18 jaar.

Tips?

Dit zinloze geweld moet aangepakt worden. Weet u wie deze daders zijn of heeft u ook beelden gemaakt die zaterdagavond 11 juni in Leerdam? Dan komt de politie graag in contact met u. Bel met één van de tiplijnen 0800-6070 of 0800-7000.
Jongens mishandelen man in centrum van Leerdam
Uitzending 2 november 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.