Zware mishandeling uitgaanscentrum Veenendaal

© RTV Utrecht
Veenendaal - UPDATE 17 NOVEMBER: Naar aanleiding van onze uitzending kwam er een aantal tips binnen met dezelfde naam. Daardoor is nu ook de identiteit van de derde verdachte bekend. Dank voor het meedenken!

Eerder geweigerd

In het centrum van Veendendaal, op de hoek van de Tuinstraat en de JG Sandbrinkstraat, zit een aantal kroegen. In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober gaat het daar helemaal mis. Rond 04.30 uur schreeuwt een man dreigend naar één van de cafés. Een paar weken eerder is hij de horecagelegenheid uitgezet en is daar blijkbaar boos over. De eigenaar van de kroeg gaat met de man in gesprek. Even later komt ook de 35-jarige bedrijfsleider naar buiten. Er ontstaat een woordenwisseling die uitmondt in een zware mishandeling. Het is gefilmd door een bewakingscamera van stadstoezicht.

Knock-out

Na de woordenwisseling krijgt de bedrijfsleider twee schoppen, vervolgens een harde klap van achteren, waarna hij bewusteloos op de grond valt. Daarna krijgt hij nog een volle trap tegen zijn hoofd. Met hulp van omstanders komt hij gelukkig al snel weer bij. In het ziekenhuis wordt een scan van zijn hoofd gemaakt, waarop een gebroken jukbeen en een fractuur aan een oogkas, schouder en kaak te zien is. Daarnaast heeft hij er een hersenschudding aan overgehouden en kan hij zijn werk in het café nog niet hervatten.
De man die het slachtoffer knock-out sloeg en de man die daarna tegen z'n hoofd schopte zijn inmiddels gepakt. Maar naar de man die even daarvoor twee schoppen uitdeelde, wordt nog gezocht. Deze man heeft een lichte huid, droeg die nacht een zwarte jas met een donkere cargobroek en daaronder donkere schoenen. Hij rookte een sigaret.

Tips

Herkent u de man op de beelden of was u erbij die nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem 0800 - 7000.
Uitzending 9 november 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.