Luidruchtige inbraakpoging bij juwelier in Vianen

© Politie Midden-Nederland
Vianen - Vier mannen hebben plannen om een inbraak te plegen bij juwelier Reijersen-Van Buuren aan de Voorstraat. Hun poging mislukt, waarschijnlijk omdat ze nogal wat herrie veroorzaken met hun scooters en het inslaan van de ruiten.
In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober komen de vier daders op twee scooters aanrijden. Hun scooters maken flink wat herrie, zo is ook te horen op de beelden van een videodeurbel. Een van de daders ziet de camera hangen en trekt hem van de muur.

Moker

Op andere bewakingsbeelden is goed te zien hoe één van de mannen tevergeefs met een moker probeert om de ruit van de winkel in te slaan.
Vier mannen proberen nogal luidruchtig om in te breken bij een juwelier in Vianen
Verderop in de straat zijn op dat moment al bouwvakkers aanwezig in een bouwkeet. Zij horen de geluiden van de inbrekers en komen naar buiten. Daarop stappen de mannen op hun scooters en gaan ervandoor.

Vlucht

Ze rijden de Voorstraat uit en slaan rechtsaf de Langendijk op. Dan volgen ze de Brugstraat en slaan een eind verderop rechtsaf de Leeuwerikstraat in. Vanaf dat punt is hun vluchtroute onbekend.
De daders reden op een Piaggio Zip skipper 125 met lichtgrijs rekje achterop en een zwarte Gilera Runner 180 cc
De daders reden op een Piaggio Zip skipper 125 met lichtgrijs rekje achterop en een zwarte Gilera Runner 180 cc © Politie Midden-Nederland

Signalementen

Alle daders hadden hun gezicht bedekt met een zwarte bivakmuts.
Verdachte 1 droeg een zwarte jas, waarschijnlijk van het merk Under Armour. Verder had hij lichtgrijze handschoenen aan en donkere sneakers van Asics met rode/oranje strepen.
Verdachte 2 probeerde met de moker de ruit in te slaan. Hij droeg een zwarte jas met witte banen en grijze handschoenen.
Verdachte 3 droeg een zwarte jas, vermoedelijk van Under Amour.
Verdachte 4 droeg een zwarte jas van Parajumpers, een zwarte broek, met daarop waarschijnlijk het FC Utrecht logo en grijze handschoenen.

Tips

Weet u wie deze vier inbrekers zijn? Bel dan met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 23 november 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.