Inbrekers slopen eierautomaat maar maken niets buit

© Politie Midden-Nederland
Soest - De automaat met eieren aan de Birkstraat in Soest is een begrip in de omgeving. Je kunt er terecht voor kakelverse eitjes, direct van de boer. Die vult de vakjes in het schuurtje dagelijks en klanten kunnen zelf hun eitjes uit de automaat trekken. Op zondag 2 oktober stond de eigenaar verbaasd te kijken toen hij zag dat één van de automaten was opengebroken.

Pin

De nacht ervoor waren twee mannen in het schuurtje geweest, die waarschijnlijk contant geld hadden verwacht. Dat zat niet in de automaat. Je kunt namelijk alleen met de pinpas afrekenen. Maar daar waren de twee dieven kennelijk niet van op de hoogte.

Breekijzer

De mannen verschijnen rond 03.45 uur in het schuurtje met eierautomaten. Met een breekijzer proberen ze één van de automaten open te breken. Dat kost ze veel moeite. Maar na een poosje lukt het. Dan ontdekken ze dat er helemaal geen geld in zit.

Beelden

De mannen zijn te zien op beelden van de beveiligingscamera die in het schuurtje hangt. Eén van de twee komt heel duidelijk in beeld. De politie hoopt dan ook dat hij herkend wordt.
Twee mannen breken een eierautomaten open in Soest. Herkent u ze?

Tips

Herkent u één van de twee, of misschien wel allebei? Geef het door en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 18 januari 2023
Inbrekers slopen eierautomaat maar maken niets buit
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.