Tweede explosie bij woning Verdistraat in Amersfoort

© Google Streetview
Amersfoort - Het was al raak in augustus, maar in de nacht van 30 op 31 december ontplofte er opnieuw een explosief bij een woning aan de Verdistraat in de Amersfoortse wijk Randenbroek. Voor de eerste explosie zijn destijds twee verdachten aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee aanslagen.
De aanslag is te zien op beelden van een beveiligingscamera.
Rond 00:30 uur komt heel kort een man in beeld. Hij gooit met een steen een raam in en gooit er een stuk brandend vuurwerk achteraan. Dan volgt een harde knal. Het explosief ketst af en komt terecht onder de auto die voor de woning geparkeerd staat. Er ontstaat brand bij de auto. De bewoners komen even later geschrokken naar buiten en weten de brand te blussen.

Verband

De verdachten die in augustus zijn aangehouden voor de eerste aanslag, staan in februari voor de rechter. Ondertussen onderzoekt de politie of er een verband is. Mocht u informatie hebben die daarbij kan helpen, dan hoort de politie graag van u.

Tips

Heeft u informatie over deze aanslag of weet u wie de man op de beelden is? Pak de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 25 januari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.