Ruzie loopt uit op ordinaire vechtpartij bij McDonald's

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - UPDATE: De verdachten hebben zichzelf herkend en hebben zich gemeld bij het politiebureau. Zaak opgelost!
Een man stoot in het voorbijgaan per ongeluk een vrouw aan in de McDonald's aan de Oudegracht in Utrecht. Daarop volgt een woordenwisseling die uitmondt in een ordinaire vechtpartij waarbij de stoelen door de lucht vliegen.
De ruzie vond plaats in de nacht van 4 op 5 november rond 00.30 uur. Het is druk bij het fastfoodrestaurant. Een nogal verliefd stel staat bij één van de bestelzuilen en doet nogal lang over hun bestelling omdat ze meer oog voor elkaar hebben.
Een stel dat achter hen op hun beurt wacht, ziet een vrije zuil en lopen vlak langs het verliefde koppel. In het voorbijgaan stoot de man per ongeluk de vrouw van het andere stel aan. Haar vriend reageert dan verbaal agressief.
De woordenwisseling is heftig, maar lijkt te stoppen als ze weglopen om op hun bestelling te wachten.

Vechtpartij

Een paar minuten later staan beide stellen te wachten op hun bestelling. De woordenwisseling laait weer op. De vrouwen vliegen elkaar in de haren. De vrouw van het verliefde koppel slaat er flink op los. Haar vriend keert zich tegen de vriend van de andere vrouw. Er ontstaat een ordinaire vechtpartij tussen de twee mannen en de twee vrouwen.
Omstanders en het personeel van McDonald's proberen de kemphanen uit elkaar te halen. Dat lukt pas na een tijdje. Dan is de commotie zo groot, dat het agressieve stel kans ziet om het restaurant te verlaten.

Signalementen

Verdachte 1 (de man)
- lichte huid
- ongeveer 20 jaar
- 1.80m
- krullend haar
- sprak met Utrechts accent
- droeg een opvallende trui met print op de achterkant (zie foto)
Verdachte 2 (de vrouw)
- lichtgetinte huid
- ongeveer 1.70m
- donker, halflang haar
- sprak Engels

Tips

Herkent u dit verliefde stelletje met een nogal kort lontje? Bel dan de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 1 februari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.