CV-installateur mishandeld met ijzeren pijp

© RTV Utrecht
Maarssen - UPDATE 13 MAART: Goed nieuws! De politie heeft twee personen aangehouden als verdachten van deze zware mishandeling. De verdachten komen uit Maarssen en zijn 19 en 21 jaar.
Het slachtoffer werd meerdere keren op z'n hoofd geslagen en raakte flink gewond. De dader ging ervandoor.
De 27-jarige Davey is installateur en werkt als ZZP'er. Op woensdagavond 1 februari heeft hij een afspraak bij een nieuwe klant in de wijk Zwanenkamp. Er zou iets mis zijn met de CV-ketel. Het is dan rond 21:30 uur. Als hij zijn bus heeft geparkeerd en naar de woning loopt wordt hij aangevallen.
Hij bleef maar doorslaan. Ik probeerde me te verweren, toen ben ik gevallen. Toen ging hij tegen m'n borstkas schoppen.
Davey
© RTV Utrecht

Bloed

Een onbekende man slaat hem meerdere keren met een ijzeren pijp op z'n hoofd. Het slachtoffer probeert zich te verweren maar kan niet voorkomen dat 'ie geraakt wordt. De wonden op z'n hoofd bloeden flink. Dan gaat de aanvaller er rennend vandoor richting de Valkenkamp. Davey stapt dan in z'n bus en gaat rijden. Hij wil zo snel mogelijk weg van de plek des onheils. Bij een ambulancepost wordt hij opgevangen.
Het bloed gutste van m'n hoofd. Ik zag het op m'n stuur, naast me, op m'n schoot. Ik kon bijna niks meer zien door het bloed.
Davey
© politie Midden-Nederland

Nekbrace

Het slachtoffer is flink gewond geraakt. Op z'n voor- en achterhoofd heeft hij een flinke wond. Daarnaast heeft hij een scheur achter z'n oor en een hersenschudding. Omdat hij pijn in z'n nek heeft moet hij een aantal dagen een nekbrace dragen.
Het slachtoffer heeft het gevoel dat hij in de val is gelokt maar heeft geen idee door wie en waarom.

Signalement dader

- lichte huid
- 30 jaar
- 1.70m
- blond, kort haar
- vermoedelijk bril (dat weet het slachtoffer niet meer zeker)
- donkere kleding
Wie heeft dit op zijn geweten? De loodgieter is niet meer dezelfde als voor de mishandeling. Hij is bang en schrikt van elke auto die door de straat rijdt. Daarbij is hij fysiek ook nog lang niet de oude.

Tips?

Was u getuige van de aanval in de Maarssense wijk Zwanenkamp op woensdag 1 februari? Bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Beelden waarop de dader te zien is kunt u uploaden via politie.nl/upload
Uitzending 22 februari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.