Inbrekers veroorzaken ravage

IJsselstein - Terwijl de bewoners van een woning aan de Achtersloot in IJsselstein op hun werk zijn, breken twee mannen in. Succesvol zijn ze niet.
Het gebeurt op donderdagmiddag 5 januari vlak voor 18:00 uur. De inbrekers slaan een ruit in en komen via het gat in het raam de woning binnen. Dan halen ze in korte tijd allerlei kasten en lades overhoop. Ondertussen gaat het alarm af en dat werkt ze kennelijk nogal op de zenuwen want ze rennen door de voordeur weer naar buiten, zonder buit.

Oprit

Op bewakingsbeeld zijn de twee te zien. Ongeveer drie kwartier voor de inbraak loopt een man langs de oprit van de woning. Waarschijnlijk maakt hij een verkennend rondje om zeker te weten dat er niemand thuis is. Tegen 18:00 uur is hij weer terug, met een andere man en ze weten kennelijk het hek te openen. Wat ze dan doen, is helaas niet te zien. Maar wel zien we ze even later wegrennen, zonder buit dus.
© politie Midden-Nederland
De man die een verkennend rondje liep (foto links) heeft een lichte huid, draagt schoenen van Adidas, type Superstar, een donkere trainingsbroek met logo's op de bovenbenen en een opvallende donkerkleurige jas. Op z'n hoofd draagt hij een muts. De ander man heeft donkere kleding aan. (door de nachtbeelden lijkt de kleding licht)
Weet u wie dit zouden kunnen zijn? Ook als u alleen een vermoeden heeft, hoort de politie graag van u. Bellen kan naar de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 22 februari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.