Vriendengroep in dino-pakken mishandeld door agressief trio

© politie Midden-Nederland
Utrecht - UPDATE maandag 13 maart: verdachte nummer 1 (foto links) is herkend. Hij moet zich melden voor verhoor. UPDATE donderdag 9 maart: verdachte 3 (foto rechts) is herkend en aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats. Dank voor het meedenken!
Een vriendengroep gaat op vrijdagavond op stap in Utrecht. Twee van de vijf zijn verkleed. Ze dragen een opblaasbaar dino-pak. Op de terugweg treffen ze in Hoog Catharijne een aantal mannen dat de lol er niet van inziet. De vriendengroep wordt geschopt en geslagen.
© RTV Utrecht

Dino-pakken

Op vrijdagavond 11 februari 2022 gaat de 28-jarige Ryan met vier vrienden het centrum van Utrecht in. Ze zetten hun auto in de parkeergarage in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de lol hebben twee van hen een dino-pak aangetrokken. Ze willen een beetje plezier maken en andere mensen aan het lachen krijgen. Ze lopen een rondje langs cafés en restaurant en er wordt leuk gereageerd. Als ze rond 23:45 uur teruglopen naar de garage worden ze bij de ingang lastiggevallen door een groep mannen.

Hoog Catharijne

Op bewakingsbeeld is te zien dat één van de mannen aan de staart trekt van de man in het dino-pak. De vrouw in het dino-pak krijgt twee keer een harde trap in haar buik. Ryan zegt er wat van en de mannen richten zich op hem. Hij krijgt rake klappen, raakt bewusteloos en valt. Hij wordt een paar keer tegen z'n hoofd geschopt. De aanval is gefilmd door bewakingscamera's.
Ik ben onderuit geschopt en buitenwesten geraakt. Vervolgens hebben ze met z'n drieën tegen m'n hoofd aan staan schoppen.
Ryan, slachtoffer

Gevolgen

De vijf vrienden weten te ontkomen door de parkeergarage in te vluchten. Op het politiebureau doen ze aangifte en daarna gaan ze naar het ziekenhuis. Ryan heeft de hardste klappen en schoppen gehad. Uit een scan blijkt dat hij blijvend hersenletsel heeft. Hij praat moeilijk en is heel snel moe. De mishandeling heeft een flinke impact gehad op de vriendengroep.

Vaker gezien

Van de beveiliging van winkelcentrum Hoog Catharijne kregen de vrienden te horen dat deze groep mannen vaker in het winkelcentrum rondhing. Het is mogelijk dat ze zich nog steeds daar ophouden. Mocht u één van hen herkennen als u daar loopt, bel dan zsm de politie.

Verdachte 2 (foto midden)

-lichtgetinte huid
-25 - 30 jaar
-paarse trui
-donkere jas, gele accenten
Weet u wie de mannen zijn? Twijfel dan niet en bel met één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Uitzending 8 maart 2023

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.