Man mishandeld en beroofd van splinternieuwe scooter

© Politie Midden-Nederland
Amersfoort - Een 18-jarige jongeman heeft net een nieuwe scooter. Hij heeft hem een paar weken. Als hij getankt heeft wordt hij gevolgd en even later bestolen van de scooter.

Zwarte auto

Bij het tankstation OK Express aan de Wiekenweg in Amersfoort rijdt het slachtoffer op 1 februari tegen de klok van 22:00 uur man met zijn motorscooter weg. Al snel valt het hem op dat twee mannen hem volgen in een donkere auto, vermoedelijk een oud model Peugeot 107. Er gebeurt nog niks maar hij heeft er een naar gevoel bij. Hopend dat de de auto hem voorbij rijdt stopt hij op de Driftakkerweg. Helaas rijdt de zwarte auto niet voorbij.

Proefrit

De bijrijder stapt uit en loopt naar hem toe. Hij is erg geïnteresseerd in de motorscooter en vraagt of hij een proefrit mag maken. De eigenaar van de scooter weigert. Daarna loopt het volledig uit de hand. De man wordt agressief, duwt de scooter om en dan ontstaat er een vechtpartij. Het slachtoffer raakt gewond in zijn gezicht. Dan trekt de agressieve man een mes en dreigt ook een pistool uit de auto te halen. Even later rijdt de aanvaller op de motorscooter weg. Ook de donkere auto rijdt dan weg. De 18-jarige man blijft achter met flinke verwondingen in zijn gezicht.

Signalementen

Het slachtoffer heeft de volgende signalementen doorgegeven:
Verdachte (dreigde met mes en reed weg op de scooter)
-lichtgetinte huid
-17 - 20 jaar
-ongeveer 1.80m
-donker, kort haar, opgeschoren
-zwart trainingspak, Under Armour
Het slachtoffer heeft de bestuurder van de donkere auto niet goed kunnen zien.

Piaggio

-Piaggio Skipper 125, motorscooter
-groen
-kenteken: 89-MS-HF
-geen spiegels
-grijze steunbeugels
Heb je iets gezien woensdagavond 1 februari? Weet je wie de verdachte is, of weet je waar de scooter is? Neem dan contact op met de politie via tipnummer 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 8 maart 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.