Beschietingen en explosief geplaatst bij beautysalons

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE 8 mei: De politie heeft een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Drie beautysalons zijn op last van de gemeente gesloten omdat ze beschoten zijn en omdat er een explosief gevonden is. Van twee incidenten is bewakingsbeeld.
Sakina in één van haar salons
Sakina in één van haar salons © Instagram

Laren

Sakina Boulagrich (33) uit Utrecht heeft drie salons. In Laren, Utrecht en Roermond. Vier jaar lang werkt ze hard en bouwt ze een flink klantenbestand op. In de ochtend van 21 januari merkt een medewerker van de salon in Laren, aan de Brink, dat het raam kapot is. De buurman vertelt dat hij die nacht meerdere schoten heeft gehoord.

Utrecht

Op 10 februari gebeurt er iets soortgelijks bij de beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Op bewakingsbeeld is te zien dat rond 03:30 uur een man vanuit de Marnixlaan naar de salon loopt. Hij schiet met een vuurwapen twee kogels door het raam. Het lijkt erop dat hij een derde schot wil lossen, maar het vuurwapen blokkeert. Dan rent hij weg in de richting van de Marnixlaan.

Explosief

Het blijft helaas niet bij deze twee incidenten. In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari rond 01:00 uur loopt een man naar de salon in Laren. Hij is te zien op bewakingsbeeld. Hij plakt met tape een pakketje op het raam, maar het ontploft niet. 's Ochtends wordt het pakketje gevonden, het blijkt een vuurwerkbom. De politie zet de straat af en de explosieven opruimingsdienst neemt het pakketje mee.

Motief onbekend

De eigenaresse weet niet waar de bedreigingen vandaan komen. Ze zegt niet afgeperst te worden of een conflict met iemand te hebben.
Ik heb geen ruzie met mensen. Ik heb vier jaar met liefde gewerkt. Ik kan het mij niet voorstellen dat je dit zou willen doen
Sakina Boulagrich

Gesloten

De twee winkels zijn op last van de gemeenten Laren en Utrecht gesloten. De salon in Roermond is uit voorzorg gesloten. Dit betekent dat klanten moesten worden afgebeld en dat er dus geen inkomsten binnenkomen.

Tips

Mocht u weten wie het gemunt heeft op de beautysalons of wat de reden is van de bedreigingen, neem dan contact op met de politie: 0800-6070. Mocht u dit anoniem willen doen, bel dan 0800-7000.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Uitzending 15 maart 2023

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.