Oplichters bestelen 99-jarige dame

© Politie Midden-Nederland
Abcoude - Een 99-jarige inwoonster van Abcoude is onlangs slachtoffer geworden van een stel oplichters. Ze wisten haar pinpas én sieraden te bemachtigen.

Telefoontruc

Op 20 februari krijgt ze 's middags een telefoontje van iemand die zegt te bellen namens haar bank. Er zou een verdachte transactie zijn geweest en er komt iemand langs om haar pas op te halen en het allemaal uit te leggen. Het klinkt erg geloofwaardig en de vrouw geeft de persoon die langskomt allerlei gegevens en haar pas.

Pinnen

Met de pas wordt bij een Geldmaat in een Albert Heijn in Amsterdam 500 euro gepind. De pinner is gefilmd door de bewakingscamera.

Signalement

- lichte huid
- 30 – 40 jaar
- 1.75m

- normaal postuur

- grote neus
- groene jas, Canada Goose

Nepagent

Diezelfde avond gaat opnieuw de deurbel bij de 99-jarige dame. Er staat een man voor de deur die zegt van de politie te zijn. Verderop in de straat zouden twee mannen zijn aangehouden die bij haar hadden willen inbreken. De nep-agent biedt aan om haar sieraden in veiligheid te brengen en de vrouw geeft in alle vertrouwen twee dierbare ringen, een ketting en een jubileumspeld van haar overleden man mee. Die is ze nu dus kwijt.
Deze armbanden zijn door de oplichters meegenomen
Deze armbanden zijn door de oplichters meegenomen © Politie Midden-Nederland

Buurvrouw

Een bewoonster van dezelfde straat in Abcoude overkomt die dag precies hetzelfde. Ook van haar worden een bankpas en sieraden met dezelfde oplichtingstrucs gestolen.

Tips

Er zijn meer verdachten in het spel, maar alleen de man die pint met de pas van het eerste slachtoffer is te zien op bewakingsbeelden. Laten we in ieder geval proberen om hem op te sporen. Weet je wie dit is? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Uitzending 15 maart 2023

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.