84-jarige vrouw in eigen woning overvallen en beroofd van sieraden

© Politie Midden-Nederland
Wilnis - Een 84-jarige vrouw en haar 59-jarige zoon zijn in de nacht van 5 op 6 maart met geweld overvallen in hun woning in Wilnis. De zoon werd bedreigd met een vuurwapen en zijn moeder werd met geweld beroofd van haar sieraden.
Rond 3.30 uur wordt de man wakker van lawaai buiten. Hij gaat naar beneden en ziet een inbreker in de woonkamer staan. Die bedreigt hem met een vuurwapen en zegt dat het een overval is.
Ik was helemaal overdonderd en heb gezegd dat er geen geld en sieraden zijn
Zoon, slachtoffer woningoverval

Sieraden

Zijn moeder komt op het tumult af. Ondertussen komt een tweede overvaller binnen die de vrouw opdraagt haar sieraden af te staan. De overvaller trekt hardhandig kettingen van haar nek.

Sporen

De overvallers hebben de fout gemaakt om spullen achter te laten bij de woning. Zo vond de recherche een uitschuifbare zaklamp, een handschoen en een rol ducttape. Die zijn onderzocht op sporen. Daardoor heeft de politie nu waarschijnlijk één van de daders in het vizier.
De daders lieten een zaklamp en handschoen achter bij de woning
De daders lieten een zaklamp en handschoen achter bij de woning © Politie Midden-Nederland

Auto-inbraken

De overvallers hebben eerder die nacht waarschijnlijk ook een aantal auto's in de buurt opengebroken. Dat is te zien op bewakingsbeelden. Eén van hen draagt schoenen met opvallende rode zolen.
De politie heeft het sterke vermoeden dat twee van de drie autokrakers op de beelden de daders van de overval zijn. Met name van de man die aan de deur van de witte Fiat 500 rommelt, is zo goed als zeker dat hij één van de overvallers is. De politie denkt dit op basis van de omschrijving die de moeder en zoon hebben gegeven.

Tips

Weet jij wie de mannen op de beelden zijn? Misschien zijn de schoenen met rode zolen een aanknopingspuntje. Alle informatie over deze autokrakers/overvallers is welkom bij de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem een tip doorgeven kan door te bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 29 maart & 26 april 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.