Moeder van doodgeschoten Rishi Rampadarath doet emotionele oproep

© Politie Midden-Nederland
Houten - Ze hoort schoten, rent in paniek naar buiten en vindt haar zoon op straat in een plas bloed. Als ze bij hem neerzakt en zijn hoofd en handen vasthoudt, is het al te laat. Rishi Rampadarath (37) is ter plekke overleden aan schotwonden. Wie hem heeft neergeschoten en waarom is nog steeds een raadsel.
Het gebeurt om even voor half zes in de ochtend van donderdag 20 april aan de Stelhout in Houten. Rishi heeft die nacht bij zijn ouders geslapen. Hij loopt naar zijn auto om naar zijn werk te gaan. Op de parkeerplaats vlak naast de woning staat de schutter hem op te wachten en schiet hem dood.

Hartverscheurend verdriet

In Rishi's familie en vriendenkring overheerst het gevoel van radeloosheid en onbegrip. Waarom wilde iemand hun zoon, broer en vriend vermoorden?
Door zijn overlijden is mijn leven helemaal kapot. Eigenlijk heeft de dader ons vermoord en niet hem.
moeder van Rishi

Van Suriname naar Nederland

Rishi werd in geboren in Suriname. Hij was de oudste van de twee kinderen in het gezin. Omdat zijn moeder veel werkte, was Rishi veel bij zijn opa en oma. De band tussen kleinkind en grootouders was zo hecht, dat Rishi bij hen bleef wonen, toen zijn moeder in 1992 naar Nederland verhuisde. Een jaar later verhuisde ook Rishi op 7-jarige leeftijd naar Nederland.

Politieonderzoek

Na de moord startte de politie een groot onderzoek, maar vooralsnog ontbreekt elk spoor van de dader. Ook tast de recherche in het duister wat betreft het motief van de moord. Het onderzoek neemt veel tijd in beslag. Rishi had een groot sociaal netwerk en de rechercheurs willen al deze mensen spreken in de hoop een aanknopingspunt te vinden.

Getuigen

Naast het spreken van alle contacten van Rishi wil de recherche ook in kaart brengen wie op 20 april tussen half vijf en half zes 's morgens de wijk Het Hout in- en uitgegaan is en wie er in dat tijdvak op straat waren, bijvoorbeeld om naar werk te gaan of de hond uit te laten. De politie roept al deze mensen nadrukkelijk op zich te melden, óók als ze denken niets gezien of gehoord te hebben dat te maken heeft met de dood van Rishi.

Motief

Ook spreekt de politie graag met mensen die een idee hebben waarom Rishi vermoord is. Misschien is er iemand die het idee heeft dat Rishi ergens bang voor was of zich ergens zorgen over maakte. De moeder van Rishi vraagt iedereen die iets weet, dat door te geven.

TNI

Heb jij informatie en heb je die nog niet gedeeld met de politie? Doe dat dan alsnog en bel 0800 - 6070. Als je het lastig vindt om je naam te noemen is het ook mogelijk om anoniem te bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Wil je graag een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen? Bel dan 088 - 661 77 34. Je kunt een een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 26 april & 7 juni 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.