Twee explosies bij woning Amersfoort

© Marnix Manschot
Amersfoort - Bij een woning aan de Liendertseweg ging in twee opeenvolgende nachten een explosief af. De woning is op last van de burgemeester gesloten.
De eerste explosie was rond 02:30 uur in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei. De bewoners waren niet thuis maar zijn wel erg geschrokken. In de nacht erna ging opnieuw een explosief af, de bewoners waren ook dit keer niet thuis. Omwonenden werden opgeschrikt door harde knallen, en belden 112.
© RTV Utrecht

Beschadigd

De schade aan de woning is aanzienlijk. De voordeur en het raam ernaast zijn flink beschadigd. De politie onderzoekt nog wat voor explosief is gebruikt.

Camera

De explosies bij de woning zorgen voor onrust, niet alleen bij de bewoners, maar ook bij de andere mensen in de straat. Begin deze week plaatste de gemeente daarom een camera bij de woning. De bewoners zelf hebben geen idee wie verantwoordelijk is voor de twee explosies of wat de aanleiding zou kunnen zijn.
© RTV Utrecht
De politie vraagt iedereen met een deurbelcamera of een andere beveiligingscamera om de beelden van de betreffende nachten na te kijken om te zien of daar iemand op te zien is die zich verdacht gedraagt in de omgeving van de Liendertseweg
Alle info die kan helpen de dader achter de explosies aan de Liendertseweg te vinden is welkom bij één van de tiplijnen: 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Beeld uploaden kan via politie.nl/-upload.
Uitzending 17 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.