Mishandeld en beroofd door jongens op scooters

© RTV Utrecht
Houten - Twee Belgische mannen zijn in Houten mishandeld en beroofd. Het stel was op bezoek bij vrienden Utrecht. Op weg naar hun logeeradres in Houten gaat het mis.

Wheelie

Van vrijdag 19 op zaterdagnacht 20 mei zijn twee mannen uit België bij vrienden langs geweest in Utrecht. Het stel logeert in Houten en pakt de trein vanuit Utrecht. Rond 00:30 uur lopen ze bij de straat 'Het Spoor' een tunneltje onderdoor. Ze lopen in de richting van Molenland. Twee jongens op scooters komen hun tegemoet rijden. Beide met een helm op. Een van de jongens trekt een 'wheelie; hij rijdt een stukje op z'n achterwiel. De mannen kijken hier naar. Dan keren de jongens op de scooters om en gaan recht voor de mannen staan. De jongens zijn duidelijk op zoek naar ruzie. Ze vragen de mannen waar ze naar keken. De mannen zeggen dat ze naar de wheelie keken. Dan krijgt een van hen een klap tegen z'n hoofd. Het stel probeert te vluchten in de richting van de Molenland.

Mishandeling

De jongens op de scooter halen de mannen in. Een van hem wordt de bosjes in geduwd, zwaar mishandeld en berooft van z'n tas. De andere man krijgt een kopstoot met een helm. Hij wordt beroofd van z'n telefoon.

Fietsers

Verder op in de straat staan twee meisjes op fietsen te wachten. De slachtoffers zien de meisjes en roepen dat ze de politie moeten bellen. De meisjes doen dit niet maar roepen naar de mishandelaars dat de mannen de politie willen bellen. De jongens op de scooter en de meisjes op de fiets vluchten dan in de richting van het tunneltje op de straat 'Het Spoor'. De mannen blijven in shock achter.
De politie vermoed dat de meisjes op de fiets bij de jongens op de scooter horen. Zij worden dan ook verzocht zich te melden bij de politie.

Signalementen

De jongens op de scooters hadden beide een helm op. Desondanks hebben we best een aardig signalement. 
Verdachte 1
- lichte huid
- 19 tot 20 jaar oud
- 1.70 - 1.80m lang
- mager gezicht
- grote ogen
- breed, gespierd postuur
- was volledig in het donker gekleed
- droeg een zwarte helm
Verdachte 2
- lichte huid
- 19 – 20 jaar oud
- 1.80 - 1.90m
- lichtkleurige ogen
- zwarte kleding
- donkere helm
De meisjes op de fiets hebben niets strafbaars gedaan, maar de politie wil graag met ze in contact komen. Ze zijn rond de 17 jaar oud. Eén van hen heeft een mager gezicht, een spitse neus en lichtblond tot rossig haar, strak omhoog met een knotje.

Tips

Mocht je weten wie deze jongens of de meisjes zijn. Neem dan direct contact op met de politie via 0800-6070. Of doe dit via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 24 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.