Verkeerd uitparkeren komt man duur te staan

© RTV Utrecht
Wijk bij Duurstede - Een 41-jarige man wordt op woensdag 16 augustus zwaar mishandeld door twee mannen op een parkeerplaats aan de Havenweg.

Bijna botsing

De 41-jarige man heeft samen met zijn vriendin wat gegeten bij een restaurant bij de haven. Rond 18:15 uur lopen ze terug naar de auto, die geparkeerd staat op de parkeerplaats aan het water. Als de 41-jarige man achteruit het parkeervak uitrijdt, komen er twee auto's aanrijden. De eerste auto, kleur wit, weet nog net uit te wijken, maar de tweede auto, kleur zwart, botst bijna met de auto van de 41-jarige man.

Escalerende woordenwisseling

De bestuurders van de witte en zwarte auto stappen uit en voeren een korte woordenwisseling met de 41-jarige man, die met een half open raam in zijn auto blijft zitten. Echter blijft het niet bij de woordenwisseling. Zodra de man weg probeert te rijden, houden de mannen uit de twee auto's hem tegen. Hij kan geen kant op. Hij besluit uit zijn auto te stappen, maar dat lukt niet. Door het half open staande portier krijgt hij dan rake klappen van de twee mannen en belandt bewusteloos op de grond. De mannen stappen weer in hun auto's en rijden weg.

Zwaar letsel

De vriendin van het slachtoffer ziet alles gebeuren vanuit de bijrijdersstoel. 112 wordt gebeld. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht en moet daar een tijdje blijven. Hij blijkt een gebroken sleutelbeen te hebben en een zware hersenschudding. Het slachtoffer is piloot en kan zeker vier maanden niet werken.
Dat je verhaal komt halen en op een auto gaat slaan en iemand het ziekenhuis in drukt, zo ga je niet met elkaar om.
slachtoffer

Signalementen

Volgens de vriendin van het slachtoffer reden de agressieve mannen in een witte en een zwarte hatchback.
Bestuurder van de witte auto:
- donkerblond, krullend haar
- lichte huid
- 20 jaar
- 1.80m - 1.85m
- rond gezicht met grote mond en ogen
- oversized T-shirt met lichte kleur
- sprak ABN
Bestuurder van de zwarte auto:
- bruin haar
- lichte huid met zongebruind gezicht
- lichte slag
- 20 jaar
- 1.90m
- slank gespierd
- perzikkleurig T-shirt
- sprak ABN

Tips

Heb jij de mishandeling gezien? Of heb jij de twee auto's weg zien rijden na de mishandeling? Misschien heeft jouw Tesla het voorval gefilmd? Bel de tiplijn via 0800 – 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 13 september 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.