Vrouw (85) overvallen in haar eigen woning: "We willen je niet doodmaken, maar je moet je mond houden!"

© RTV Utrecht
Veenendaal - Een vrouw van 85 jaar woont ondanks haar hoge leeftijd nog helemaal zelfstandig in haar woning in Veenendaal. Als ze op een avond oog in oog staat met twee inbrekers, die haar hardhandig van haar sieraden beroven, is de schrik bij haar zelf en haar familie ontzettend groot.

Balkon

Op dinsdagavond 22 maart 2022 zit het toen nog 84-jarige slachtoffer in haar woonkamer een boek te lezen. Ze heeft niet in de gaten dat via het balkon van haar slaapkamer twee mannen de woning binnensluipen.
Om 22.30 uur besluit ze naar bed te gaan en loopt de trap op. Tot haar schrik ziet ze bovenaan de trap een man staan. Ze schreeuwt tegen hem dat hij weg moet gaan. En dan ziet ze een tweede man staan.

Tegen de grond

Eén van de mannen duwt haar tegen de grond en dekt haar mond af met zijn hand, zodat ze niet meer kan schreeuwen. De mannen rukken hardhandig de sieraden van haar lijf. Ze roepen dat ze nog meer goud willen. Als de vrouw roept dat ze verder geen goud heeft, gaan de mannen er via het balkon vandoor.
Ik was zo bang. Ik dacht echt dat ze me zouden vermoorden.
Slachtoffer (84)

Sieraden

De vrouw mist haar sieraden nog elke dag. Het gaat om een goudkleurig dameshorloge, een gouden ring met een steentje en een gouden slavenarmband.
© Politie Midden-Nederland

Onderzoek

De politie is in maart 2022 begonnen met het onderzoek naar deze overval. Er zijn DNA sporen gevonden. Die zijn onderzocht en er wordt gekeken of er een match te vinden is.
Verder zijn de vluchtende overvallers te zien op bewakingsbeelden, al is dat beeld niet van al te beste kwaliteit. Ze droegen allebei een donkere capuchontrui. Eén van hen had een bol gezicht en droeg handschoenen. Mogelijk is er sprake van een derde verdachte, die op de uitkijk zou hebben gestaan.

Tips

Heb je informatie die kan helpen de daders van deze overval op te sporen? De politie kan je hulp nog steeds erg goed gebruiken. Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 6 sepember 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.