Beautysalon helemaal uitgebrand na brandstichting, eigenaresse is bang en radeloos

© Caspar Huurdeman
Soest - In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober breekt er brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Laanstraat. Een beauty- en kapsalon brandt volledig uit. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken.

Meldingen

Rond 03:00 uur krijgt de 37-jarige eigenaresse meldingen op haar telefoon van de bewakingscamera's in de beautysalon. Op de beelden is moeilijk te zien wat er aan de hand is, dus besluit ze naar Soest te rijden. Als zij aankomt, ziet ze de vlammen al uit de ramen komen van het pand. Ze waarschuwt de hulpdiensten.

Schade

De brandweer probeert de schade nog enigszins te beperken, maar de beauty- en kapsalon is niet meer te redden. Haar bedrijf gaat voor haar ogen in rook op. Ook de andere bedrijven in het gebouw lopen schade op.
Ik kan het niet omschrijven. Wat hier is gebeurd, is een enorme shock. Ik kom nauwelijks meer buiten en durf mijn kinderen ook niet meer buiten te laten.
Eigenaresse beauty- en kapsalon

Onderzoek

De politie stelt direct een onderzoek in naar de brand. Daaruit blijkt dat er sprake is geweest van brandstichting.

Tips

De politie is dringend op zoek naar getuigen die op deze vroege dinsdagochtend iets hebben gezien. De politie sluit bijvoorbeeld niet uit dat de dader(s) met een auto zijn gekomen. Misschien heb jij iemand zien lopen in de buurt van het pand? Misschien woon je in de omgeving en heb je een deurbelcamera die iets of iemand heeft vastgelegd? De politie komt graag met je in contact. Bel de tiplijn via: 0800 – 6070. Of geef tips zonder je naam te noemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 1 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.