Rinus (74) met geweld overvallen in eigen woning: 'Ik slaap niet meer'

© RTV Utrecht
Maarssen - De 74-jarige Rinus is een bekende verschijning in Maarssen. Gekleed in cowboystijl rijdt hij veel in zijn scootmobiel door het dorp. Afgelopen zomer werden hij en zijn vrouw slachtoffer van een gewelddadige woningoverval. Hij raakte ernstig gewond en ook mentaal is hij er slecht aan toe.

IJzeren pijp

Als zondagavond 30 juli rond 23.00 uur de voordeurbel gaat, liggen Rinus en zijn vrouw net in bed. Hij staat weer op en doet de deur open. Een overvaller stormt de woning binnen en slaat hem hard met een ijzeren pijp in zijn gezicht.

Imitatie Rolex

De overvaller schreeuwt; "Jij bent die man van de scootmobiel. Ik moet je horloge."
Ik zei nog: 'Dat is een neppe, daar heb je niks aan.' Maar hij moest het toch hebben.
Rinus
De overvaller duwt Rinus de woonkamer in, na hem nóg een klap te hebben gegeven met de ijzeren pijp. Daar vindt de overvaller de nep-Rolex en een aantal ringen die op een tafeltje liggen en graait ze ervanaf. De vrouw van Rinus hoort het lawaai en komt ook haar bed uit. Ze krijgt een duw van de overvaller als hij het huis uit rent.
Rinus blijft zwaargewond en onder het bloed achter. Hij wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt dat hij een flinke hoofdwond en een gebroken neus heeft, waar hij aan geopereerd moet worden.

Mentale gevolgen

De mentale gevolgen voor het echtpaar zijn ontzettend groot. Ze zijn doodsbang in hun eigen huis.

Gestolen spullen

De imitatie-Rolex die de overvaller buit maakte, heeft een goudkleurige band, kast en wijzerplaat. Een opvallend detail aan het horloge is dat er een kleine beschadiging van het glas zit bij de datumaanduiding.
Naast de Rolex stal de overvaller vijf ringen:
- Een gouden slangenring met drie steentjes in het rood, wit en blauw.
- Een gouden ring met een oog en met een zwart/witte steen.
- Een gouden pinkring met een vierkant plaatje met daarin een witte/glasachtige steen.
- Een goudkleurige ring van staal met witte steentjes, helemaal rondom.
- Een imitatie-zegelring.
Het is mogelijk dat deze Rolex en ringen zijn aangeboden bij een opkoper of ergens anders. Als iemand dat is opgevallen, hoort de politie dat graag.

Signalement overvaller

- Ongeveer 1.80 m
- Tenger postuur
- Donkere capuchontrui
- Gezicht afgedekt met donkere doek / mondkapje
- Donkere zonnebril
- Accentloos Nederlands

Tips

Herken jij iemand in het signalement of heb jij de overvaller in de avond op 30 juli zien rondlopen in de buurt van de Meindert Hobbemastraat in Maarssen? Of misschien herken jij de gestolen sieraden, omdat deze wellicht ergens te koop zijn aangeboden. De politie komt graag met je in contact via de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het tipformulier van de politie.
Uitzending 8 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.