Veel vragen rond dood Rafal (40) uit Polen

© Politie Midden-Nederland
Bunschoten Spakenburg - Op dinsdag 31 oktober krijgt de politie een melding over een man uit Bunschoten-Spakenburg die onwel is geworden. Rafal, een 40-jarige man met een Poolse achtergrond, blijkt er slecht aan toe. Hij heeft ernstige verwondingen en wordt meteen in het ziekenhuis opgenomen. Daar overlijdt hij een paar dagen later. De exacte doodsoorzaak wordt momenteel onderzocht.

Hoe is hij gewond geraakt?

Hoe hij gewond is geraakt is onbekend. Vermoedelijk is het gebeurd tussen zaterdag 28 en dinsdag 31 oktober. Op zaterdagavond 28 oktober was hij met de fiets op pad in Bunschoten-Spakenburg. De politie weet dat hij vanaf de Oude Bocht, via de Groen van Prinsterersingel naar het Jan Schoutenplantsoen reed. Later die avond is hij via die route teruggekeerd, maar toen was hij lopend. Wat er daarna is gebeurd is onduidelijk.

Misdrijf

De politie sluit niet uit dat hij in de genoemde periode slachtoffer is geworden van een misdrijf. De politie komt graag in contact met mensen die ook maar iets weten over wat er is gebeurd met Rafal tussen 28 en 31 oktober, hoe hij aan het letsel is gekomen bijvoorbeeld. Ook hoort de politie graag van mensen die hem hebben gezien op zaterdagavond 28 oktober, toen hij eerst op de fiets en daarna lopend onderweg was.
Misschien kun jij helpen om de zaak helder te krijgen. Tips zijn welkom bij de tiplijn: 0800 - 6070. Noem je liever niet je naam, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 8 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.