Man op slippers steelt scooter in hartje Utrecht

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Op zondagmiddag 13 augustus wordt een geparkeerde scooter gestolen op de Stationsstraat. De diefstal staat haarscherp op bewakingsbeeld.

Onaangename verrassing

De eigenaar van de scooter, een 17-jarige jongen uit IJsselstein, zet rond 08:00 uur zijn scooter op slot op de Stationsstraat. Als hij rond 17:00 uur terugkomt van zijn werk, is de scooter verdwenen.

Op boevenpad

Op het bewakingsbeeld is te zien hoe twee mannen rond 13:30 uur op één scooter aan komen rijden op de Catharijnesingel. De bijrijder stapt af en loopt de hoek om de Stationsstraat in, terwijl de bestuurder op de uitkijk blijft staan. De bijrijder loopt op een rijtje geparkeerde scooters af, waar hij een korte inspectie uitvoert over welke scooter het makkelijkst te stelen is. Als hij de scooter van de 17-jarige jongen in het vizier heeft, loopt hij eventjes weg.

Stevig slot

Even later komt hij weer terug, nu samen met zijn maatje. Hij gaat op de scooter zitten en begint het slot te forceren, maar dit gaat niet zo gemakkelijk. Hij blijft een paar minuten prutsen, terwijl zijn kompaan weer op de uitkijk gaat staan. Dan krijgt hij het slot tóch open, en rijdt hij met de scooter weg.

Scooter

De gestolen scooter is een Piaggio Zip, gebouwd in 2021. Het is een zwart- en donkerblauwkleurig model. Het kenteken is FDK-54D, maar het zou kunnen dat de dieven de kentekenplaat inmiddels hebben vervangen.
© RTV Utrecht

Signalement scooterdief

- Licht getinte huid
- Gele jas
- Grijze joggingbroek
- Witte helm
- Zwarte sokken
- Witte badslippers

Signalement maatje van scooterdief

- Licht getinte huid
- Blauw/groen vest Adidas, fel gele/groene strepen op de mouw
- Donkerblauwe joggingbroek
- Zwarte sneakers
- Zwarte helm

Tips

Weet jij wie deze brutale dieven zijn, die op klaarlichte dag de scooter van een 17-jarige meenemen? Of weet jij waar de gestolen scooter is? Laat het weten aan de politie via de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook je informatie anoniem delen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 15 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.