Voordeur woning in brand gestoken

© RTV Utrecht

UPDATE: De politie heeft op dinsdag 12 december een 16-jarige jongen aangehouden als verdachte in deze zaak. De politie kwam hem op het spoor door een tip van een kijker. Heel hartelijk dank daarvoor! Het onderzoek naar deze brandstichting gaat nog verder. Meer tips over bijvoorbeeld het motief zijn nog steeds welkom.

Veenendaal - Een brand aan de voorgevel van een woning aan de Nijhofflaan is aangestoken. De verdachte is gefilmd door een bewakingscamera.

Explosie

In de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december schrikken de bewoners van de woning rond 00:30 uur wakker van een luide knal. Tot hun enorme schrik ontdekken ze dat er brand is bij de voordeur.

Beveiligingscamera

Op de beelden van de beveiligingscamera bij de voordeur is te zien hoe een paar moment vóór de brand iemand naar de deur loopt. Deze persoon heeft een plastic tas bij zich, waar hij of zij een fles met een vloeistof uithaalt. Vervolgens rent deze persoon weg en is er een explosie, die wordt gevolgd door een flinke brand.

Ziekenhuis

De brandweer en politie zijn vlug ter plaatse. Ook zijn de bewoners naar het ziekenhuis gebracht ter controle, maar mochten daarna weer naar huis. De brand heeft gezorgd voor een flinke schade aan de woning. Zo is de voordeur er slecht aan toe en is er ook rookschade ín de woning.

Tips

De politie komt graag in contact met mensen die in de bewuste nacht iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Nijhofflaan, wat te maken kan hebben met de brand. Ook komen ze er graag achter wat het motief zou kunnen zijn van deze brandstichting.
Tips kan je delen via de tiplijn van de politie, via: 0800 – 6070. Ook kan je anoniem tips geven, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Liever online informatie doorgeven? Dan is er het tipformulier van de politie.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie-Midden Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.