Vrouw spreekt voordringer aan en krijgt rake klappen in het gezicht

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Als een vrouw op het station een jongen aanspreekt omdat hij voordringt bij het instappen van de trein, moet ze dat bekopen met een harde klap in haar gezicht. Het gebeurde op 17 november rond 17.30 uur op perron 5 van Utrecht CS.
De vrouw (44) spreekt een groepje jongens aan dat langs de wachtende reizigers loopt om een trein in te gaan. Eén van de drie jongens reageert direct agressief op de vrouw. Hij grijpt haar bij de keel, slaat haar hard in het gezicht en scheldt haar uit.
De jongen is te zien op beelden van beveiligingscamera's van de NS.

Noodnummer

Een van de medereizigers die het ziet gebeuren pakt zijn telefoon en stuurt een WhatsApp bericht naar het noodnummer van de NS. Vervolgens staan er bij eerstvolgende stop van de trein, bij Amsterdam Bijlmer Arena, agenten klaar om de trein te doorzoeken. Helaas kunnen zijn de jongen dan niet meer vinden.

De NS heeft een speciaal nummer waar je een sms- of WhatsApp bericht naar toe kunt sturen om melding te maken van overlast of een onveilige situatie. Hiermee kom je direct in contact met de meldkamer van de NS.
Dat nummer is: 06 - 13 18 13 18.

Signalement

  • ongeveer 25 jaar
  • 1.75m
  • normaal postuur
  • kort, donker haar
  • hij droeg in ieder geval een lichtgrijze trainingsbroek
ik ben deze man nu tegengekomen en daar kom ik wel overheen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat hij dit niet nog een keer gaat doen. En dat dat gun ik niemand.
Slachtoffer

Tips

Weet jij wie deze agressieve treinreiziger is die deze vrouw zo hard heeft geslagen? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 7 februari 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.