Meerdere berovingen na dates, slachtoffers gezocht

© Google Street View
Utrecht - In de afgelopen maanden zijn meerdere personen beroofd op de Normandië in Lunetten. De slachtoffers hadden online een dateafspraak gemaakt.
Op 15 februari werd de eerste melding gedaan. Een slachtoffer had een online dateafspraak gemaakt, waarbij de ontmoeting plaats zou vinden op de Normandië in Lunetten. Als het slachtoffer staat te wachten, wordt hij door de date benaderd en al snel duikt er een man op die hem beroofd.
Op zondag 3 en vrijdag 15 maart vonden soortgelijke berovingen plaats op dezelfde plek. Ook deze slachtoffers hadden een korte ontmoeting met hun date, waarna ook zij onder dreiging van een vuurwapen werden beroofd van geld of persoonlijke spullen.

Aangehouden

Een 18-jarige man en 19-jarige vrouw, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden. De politie heeft het vermoeden dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van dit duo en dat die mensen geen aangifte hebben gedaan vanwege persoonlijke redenen. Daarom wil de politie graag met hen in gesprek.

Tips

Ben jij ook slachtoffer geworden van deze twee? Of weet je meer? Meld je dan. Daarmee wordt de zaak tegen de verdachten sterker. Bel 0800-6070. 
Uitzending 20 maart 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.